Любовна приказка с вкус на сол: Като малка хвърлях камъни в морето.

Любовна приказка с вкус на сол: Като малка хвърлях камъни в морето.

Незнайно защо, тази гледка ме впечатли със своята... някак си тъжна красота. Караше ме дълго да се взирам в нея. После разбрах. Пясъка от обувките

Красивите хора, не са красиви по някаква случайност
Оставял си следи… Пипал си с мръсни ръце по душата ми…
Благодаря, че не ми се даде онова, което много исках

Незнайно защо, тази гледка ме впечатли със своята… някак си тъжна красота. Караше ме дълго да се взирам в нея. После разбрах. Пясъка от обувките си можеш да изтръскаш, но от душата си никога. Така е и по принцип.  Душата не подлежи на промяна. А може би, странниците просто все още не са открили дома си. Не знам! Или това е всичко от което, човек има нужда на края….. един самотен, топъл бряг, на който да седне и да се полюбува! 

Любовна приказка с вкус на сол: Като малка хвърлях камъни в морето.

Като малка винаги хвърлях камък в морето. Да мога да се върна отново при него. Не бях сигурна дали човек може да страда за море и дали изобщо има право да се влюби в море, за това си бях измислила този тих начин да се сбогувам с него. И да му кажа, че ще остане в сърцето ми. Това си беше нещо лично между нас. Ще го помня… и ще се върна при него. Някога.

Морето ме лекуваше. То миеше тъгата. До пълна забрава. И сякаш с всяка следваща вълна ме приближаваше към пречистване илипрераждане.

Любовна приказка с вкус на сол: Като малка хвърлях камъни в морето.

Имаше един мъж, който мисля, че обичах. Така и не разбрах със сигурност. Той дойде след всички други, дойде дори и след голямата любов. Не искаше нищо. Не обещаваше. Лекуваше ме. Лекуваше ме от всички, които обещаваха. И с всяка среща отмиваше имената им от мен.
Мисля, че го обичах. Така и не разбрах. Не пожелах да разбера. Помня как ми каза, че не иска повече да го търся. Каза, че съм постъпила несправедливо. Може би нарочно постъпих така. Не знам. Той просто стоеше и казваше, че не иска повече никога да го търся. Нищо не направих. Не трепнех дори. Нито дума не се отрони от устните ми. Просто стоях и го гледах. Не бях сигурна дали мога наистина да обичам след голямата любов и дали ми е изобщо позволено да страдам за това. И нищо не казах… Само го гледах. Това беше моя си начин да му кажа, че може би го обичам.

Докато мисля за него сега, морето плиска в краката ми. Изписвам името му с пръст на брега. Вълните го отмиват… и лекуват. А аз, тайно, съвсем невинно пускам камъче във водата…. пред мен.

 

Автор: Евелина Митрева

Прост и понятен изглежда светът, когато си с лице към него.

 

    COMMENTS