Само казвам: Този текст няма да е за Instagram

Само казвам: Този текст няма да е за Instagram

Този текст, няма да е като всички други. В него няма да сложа безброй метафори и епитети. Няма да го напръскам с прекалено много прилагателни. Този те

Мечтите са безплатни, но пътя до тях е скъпо платен
Даденост! Колко скучно, нали…?
Кратки отговори на сложни въпроси. Поглед през детските очи.

Този текст, няма да е като всички други. В него няма да сложа безброй метафори и епитети. Няма да го напръскам с прекалено много прилагателни. Този текст ще бъде кратък, силен и труден за преглъщане. Като 50-те грама, които си сипва всеки българин вечер, когато започне да прави обзор на всичко и става буден по актуалните теми.

Той ще бъде силен, като шамарите, които е получила една жена, но е скрила синините зад обилен грим, защото утре трябва да се храни. Като момичето, което е излязло с онзи господин и му е подарило нежност за нощ, само защото и е писнало вкъщи вечно да няма нищо за ядене. Ще бъде тежък, както походката на малки комплексирани момченца, взели последните пари от джоба на баща си. Като красавицата, която всеки ден е с последна мода облекло, а вечер трие тежки сълзи. Като родителите, които по цял ден работят и стискат жълти стотинки в джобовете, без да имат представа какво се случва с децата им. Или факта, че е съвсем нормално да не получаваш заплата навреме, а когато я получиш да стига само за половината сметки. Като момичето, което е способно да заобича всеки, защото просто неможе да се справи. Като момчето, което е откраднало за да има най-новият айфон. За онзи, който се свил в подлеза и плаче, и проси, а онази с токчетат го подминава с отвращение и после се съблича за пари. За уличното куче, което вие в ъгъла или за пенсионера, който стиска здраво торбичка с лекарства. За другия, който брои жълти стотинки с надеждата да му стигнат за баничка. Като детето, което плаче, че няма скъп телефон и онова, което плаче, че няма храна.

За много неща ще е този текст, но ще е кратък, така както живота. А, ако някой случайно не е видял нищо ненормално в написаното по-горе, може да си пийне чашата на екс и да си ляга. Да заспива. Лека нощ!

    COMMENTS