Манипулация. Накарай един човек, да изпитва постоянна вина

Манипулация. Накарай един човек, да изпитва постоянна вина

То е 4 годишно дете, което ме гледа с насълзени очи, а аз извръщам поглед. То се бори за да се докаже, силно копнее да спечели вниманието ми, защото г

Красивите хора, не са красиви по някаква случайност
Подминах. А точно зад гърба ми пресече младостта….
Аз съм проститутка

То е 4 годишно дете, което ме гледа с насълзени очи, а аз извръщам поглед. То се бори за да се докаже, силно копнее да спечели вниманието ми, защото го лиших от него. Наказах го. За дето ме е наранило. Така му внуших и сега се правя на страдаща, тъжна и сърдита.

То се мята пред мен, прави ми фокуси, играе нещо, опитва се да ме разсмее, побутва ме, тръгва си, отказва се, после се връща, моли ме, плаче, извинява се. А, аз го гледам и ми се къса сърцето, че стана неволен участник, в малкият ми експеримент, но трябваше да разбера на какво съм била жертва през всичките тези години. Садизъм! Манипулация.

Накарай един човек да изпитва постоянно чувство на вина и можеш да го сринеш.

Терор. Емоционален. Психически. Лиши го от вниманието си, сякаш е загубил всичко. Наказвай го с това. Карай го да се бори, да се доказва.

В момента, в който поглеждам детето с прикрита усмивка, то се изпълва с надежди. Очите му заиграват. Вярва, че е станало по-добро, че сега заслужава. После пак извръщам глава. Това го смазва. Ядосва се, започва да се мята по земята, да блъска, да крещи. Обърквам го. Решавам да говоря с други деца, а това го разсича отвътре. Задава си въпроси, с какво те са повече от него. Отново го поглеждам, а то тича да ме прегърне. Казвам му, че не мога, защото много ме боли. Припомням му вината. Въвличам го в спирала, в омагьосан кръг. Карам го да вярва, че не заслужава. Да живее с вина. Да си мисли, че не е добро дете.

А то е 4 годишно дете, което ме гледа с насълзени очи, защото го нарочих за виновно, вместо да му помогна в грешката и да го обичам, за да стане по-добър човек. На него не му остава нищо друго, освен да побърза следващия път и първо да вдигне пръста, за да нарочи…

Евелина Митрева

    COMMENTS