Синовете и майките. Вървят ли двама, след тях и мама.

Синовете и майките. Вървят ли двама, след тях и мама.

Синовете и майките. Вървят ли двама, след тях и мама. Имаше една песен, която не е чак толкова по темата, но ми харесва как започва… „Вървят ли двам

Ли(ри)чни отклонения: Скитниците са просто хубави жени.
Няма грозни жени! Има бедни жени (Красотата е скъпа)
В жена и в църква се влиза само с чисто сърце…

Синовете и майките. Вървят ли двама, след тях и мама.

Имаше една песен, която не е чак толкова по темата, но ми харесва как започва… „Вървят ли двама….“ и тук ще допълня драмата на драмите…. след тях е плътно и мама.

Екзистенциалният въпрос между нас двамата е, че аз съм готова за брак, а на него все още някой трябва да му припомня по кое време на денонощието да се нахрани. И Tя го прави. Подсеща го на абсолютно всеки кръгъл час. Пита го дали е гладен, дали е спал, дали му е студено. Изведнъж тази „загриженост“ размества до толкова ролите в живота, че някак си от жена на мъжа си, неусетно се преквалифицирам в доведеното дете на тяхното семейство.

Вървят ли двама…. Е да, те си вървят, а Тя плътно зад тях. Придръпва единия към себе си, с уж леки, грижовни пипала. На тебе ти оставя правото на избор, да се вкопчиш в тях като в спасение или да си счупиш главата в посоката, в която ти е приятно. Правото на избор е страхотно нещо. Така както сутрин, заставайки пред кафемашината се сещам за този цирк и се лутам между две решения – да си пусна кафе или да бръкна в контакта. Щеше да е хубаво от време на време да дава това право да си избере и на него.

Няма по-прекрасно нещо от майчината грижа. Наистина, но колко точно след 30-те има намеренията да я дарява?

Стига вече с комедийното шоу, хайде да погледнем по-сериозно на нещата. Проблемът с обсебващите майки никак не е смешен виц и вярвам, че всяко момиче минимум веднъж в живота си се е сблъсквала с него. Няма нищо лошо връзката между родител и дете да се поддържа, но нека бъде в умерените граници. Има такива жени, които са изцяло погълнати от синовете си и в ежедневието им не съществува нищо по-развлекателно. Резултат – сами се досещайте. Объркани, егоцентрични, самозабравили се мамини синчета, които нямат никаква представа как да третират жената до себе си. И какво същност означава жената.

В такива случаи ми е идвало да изкрещя на въпросната дама: „Жено, намери си любовник за да си разнообразиш живота. Виждам, че си нямаш друга работа.“ Е, не го правя, възпитанието ме спъва смазващо. На моменти съжалявам.

Жалкото е, че корените си тръгват от нас – жените. Постоянно около мен срещам млади майки, които са до болка обсебени от синовете си и дълбоко разочаровани от мъжете си. Връзката между двете, обаче им се губи, игнорират я, слепи са за нея.

Момичета, може да обичате сина си и без да го питате 6 пъти дали е гладен. Не се превръщайте в кошмара, от който вие самите плачете….

Автор: Евелина Митрева

Прост и понятен изглежда светът, когато си с лице към него.

    COMMENTS